Damsma Solar: de zonnigste sponsor van AZ!

Damsma Solar: de zonnigste sponsor van AZ!

Als Noord-Hollands bedrijf met duurzaamheid als expertise verbinden wij ons graag aan organisaties waarin we ons herkennen. Zo’n organisatie is AZ. Niet dat wij zelf van die goede voetballers zijn. Was het maar waar! Overigens houden we wel enorm van het spelletje. Daar begon ons AZ-sponsorschap eigenlijk mee, als liefhebbers van voetbal. 

Maximaal leveren

Die herkenning zit ‘m in andere zaken die wij bij Damsma Solar uiterst belangrijk vinden. Kernwaarden als betrouwbaarheid en integriteit, bijvoorbeeld. Continu gaan voor kwaliteit en maximaal leveren. Ondernemerschap is wat dat betreft eigenlijk ook een vorm van topsport. 

Installateur van zonnepanelen

Voor wie ons nog niet kent: wij zijn Damsma Solar. Een advies- en installatiebedrijf uit Heerhugowaard, gespecialiseerd in A-label zonnepaneelsystemen. Dit werk voeren we vooral uit voor particuliere opdrachtgevers. Zonnepanelen zijn hot, maar daar laten wij ons niet gek door maken. Onze klanten kunnen altijd vertrouwen op realistische verwachtingen als het gaat om rendement. 

Damsma Solar is InstallQ gecertificeerd en als erkend installateur aangesloten bij installaties van Bouwloket Noord-Holland. En daarmee ook bij de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen en Schagen.

Aandacht voor opleiding

Voor een organisatie als AZ is opleiding een speerpunt. Je wordt er als club sterker van als je jonge mensen het vak van voetbalprofessional mag bijbrengen. Hetzelfde geldt voor Damsma Solar. Wij zijn een erkend leerbedrijf op het gebied van elektrotechniek en zonnepaneelinstallaties. Beroepen met toekomst en minder blessuregevoelig :-)

Damsma Solar is er trots op dat we een Noord-Hollands sportboegbeeld als AZ mogen sponsoren. Bent u net als wij supporter van AZ en geïnteresseerd in de mogelijkheden van duurzame zonnepanelen op uw dak? Neem contact met ons op en wij onderzoeken graag van A tot Z wat voor uw woonsituatie de mogelijkheden zijn. Kijk op de webshop van AZ voor de nieuwste merchandise.

start met besparen

Benieuwd wat zonnepanelen
u opleveren?

Onze experts staan voor u klaar. Laat uw gegevens achter.

Van advies tot service

Onze Werkwijze

Persoonlijk advies

Onze adviseur en installateur komen langs om uw woonsituatie te bekijken, het dak op te meten en te luisteren naar uw wensen en verwachtingen. Ook kijken zij meteen of er schaduwvlakken zijn die het rendement negatief kunnen beïnvloeden. Dit kan een boom of een dakkapel zijn, maar ook een schoorsteen of pijpje. Met een speciaal softwareprogramma stellen wij zo een realistische schaduwcalculatie op. Dit is van belang voor het bepalen van het optimale aantal zonnepanelen en voor de keuze van omvormers en optimizers.

In het adviesgesprek komt verder aan de orde waar de omvormer komt te hangen en hoe de kabels worden getrokken. Zo krijgt u een volledig beeld van wat er gaat gebeuren.

Adviesgesprek

Controleren van het dak

Natuurlijk controleren we eerst de staat van uw dak voordat we de zonnepanelen gaan bestellen. De klus moet immers een veilig resultaat opleveren! Hierbij kijken we naar de algehele stevigheid van de constructie, maar zeker ook naar gebruikte dak- en isolatiematerialen. Deze moeten voldoende hittebestendig zijn, ook met het oog op uw brandverzekering.

Vraag onze experts

Installatie zonnepaneelsysteem

Een van onze installatieteams komt langs om de zonnepanelen te installeren. Elk team bestaat uit twee of drie vaste monteurs, met in ieder geval één elektricien. Als het nodig is, wordt in de meterkast eerst een nieuwe groep aangelegd.

Natuurlijk monteren we uw zonnepanelen stormvast op de onderconstructie. En ook op het punt van brandveiligheid nemen we maatregelen. Zo voorzien wij alle rails van een aardekabel vanwege het risico op lekspanning. Verder passen we beveiligde omvormers en A-kwaliteit stekkers toe. Tijdens de installatie houden onze medewerkers u op de hoogte van het verloop van de klus. Gemiddeld duurt het installeren van zonnepanelen een dag. Kost het meer tijd, dan hoort u dit tijdig.

Als de montage is afgerond, wordt de werking van het systeem door ons goed gecheckt. De installateurs werken alle bekabeling keurig weg en laten de werkruimte netjes achter zodra ze klaar zijn. Tenslotte maken ze voor de garantie foto’s van het systeem. Damsma Solar streeft ernaar om u zo weinig mogelijk te hinderen tijdens de installatie.

Meer informatie opvragen

Uitleg van de App

Na de installatie van de zonnepanelen volgt de oplevering van het systeem. Ook dit nemen wij serieus. Onze installateurs leggen u alle aanpassingen in de meterkast uit en laten u zien hoe u de omvormer kunt uitlezen. Hiervoor gebruiken we een eenvoudig te bedienen app.

Tenslotte overhandigt Damsma Solar u alle papieren en zorgen wij ervoor dat u op dat moment niet met vragen achterblijft. Voor vragen of onduidelijkheden die later komen bovendrijven, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij willen graag dat u goed begrijpt hoe het systeem werkt.

Aan de slag

Factuur en btw-teruggave

Om aanspraak te kunnen maken op btw-teruggave heeft u natuurlijk onze factuur nodig. Deze ontvangst u dan ook kort na de installatie. En wilt u dat wij u helpen bij de aanvraag, dan doen wij dat. Het hoort bij onze service.

Vraag onze experts

Service en garantie

Mocht u na de installatie toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Op deze service zit geen tijdslimiet. Ook voor de eventuele afhandeling van garantie-aanspraken zijn wij uw aanspreekpunt. Omdat producenten van zonnepanelen en andere materialen uiteenlopende garantietermijnen hanteren, hebben wij een eigen garantieregeling getroffen: Quality & Guarantee.

Op onze zonnepaneelsystemen geven wij standaard 15 jaar garantie, ook als de fabrieksgarantie korter is. Deze unieke garantie geldt natuurlijk alleen voor producten die onderdeel uitmaken van het volledige systeem. Bovendien moet het zonnepaneelsysteem voor 100% zijn geleverd, geïnstalleerd en opgeleverd door Damsma Solar. Ook mag er niet door een andere partij aan zijn gesleuteld. Heeft u hier vragen over? We leggen het u graag uit.

Stel uw vraag
Onze projecten