Zonnepanelen Purmerend

De gemeente Purmerend, gelegen in de provincie Noord-Holland, heeft de afgelopen jaren een sterke toename gezien in de plaatsing van zonnepanelen. En dat is niet zonder reden. Niet alleen draagt het bij aan een duurzamer milieu door het verminderen van de CO2-uitstoot, het is ook een aantrekkelijke investering die de waarde van je woning kan verhogen. In Purmerend zonnepanelen plaatsen is dan ook een slimme keuze voor zowel het milieu als je portemonnee.

Direct contact opnemen
Zonnepanelen

Het gebruik van zonnepanelen maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers. Door zelf energie op te wekken, kan je gemiddeld €1.143 per jaar besparen op je energierekening. De regio Purmerend, met gemiddeld 1050 zonuren per jaar, biedt ook een goed rendement voor zonnepanelen.

Waarom zonnepanelen in Purmerend?

Er zijn talloze redenen om te investeren in zonnepanelen in Purmerend. Een belangrijke factor is het gunstige klimaat van de regio. Met gemiddeld 1050 zonuren per jaar is Purmerend een ideale locatie voor het opwekken van zonne-energie.

Bovendien, door eigen zonne-energie op te wekken, kun je gemiddeld €1.143 per jaar besparen op je energierekening. Dat betekent dat je niet alleen bijdraagt aan een duurzaam milieu door de CO2-uitstoot te verminderen, maar je bespaart ook aanzienlijk op je maandelijkse uitgaven met duurzame energie, zoals het gebruik van eigen zonnestroom en groene stroom.

In feite kan de investering in zonnepanelen in Purmerend ook de waarde van je woning verhogen. Dit maakt het investeren in zonnepanelen in deze regio een slimme keuze.

Bovendien maakt het gebruik van zonnepanelen je minder afhankelijk van energieleveranciers.

Collectieve inkoop

Lokale subsidies en financieringsopties

In Purmerend is er geen directe subsidie, zonnepanelen installatie kan wel gestimuleerd worden door andere financieringsmogelijkheden. Zo bestaan er regelingen zoals de salderingsregeling en de mogelijkheid tot btw-teruggave.

Woningeigenaren in Purmerend kunnen ook een Energiebespaarlening aanvragen om hun huis te verduurzamen.

Het aanvragen van deze leningen of regelingen is vaak eenvoudig en kan online worden gedaan. Het is altijd de moeite waard om deze opties te onderzoeken alvorens een definitieve beslissing te nemen over de aanschaf van zonnepanelen.

Hoe vind je de juiste zonnepanelen installateur?

Bij het kiezen van de beste zonnepanelen installateur voor je zonnepanelen in Purmerend is het belangrijk om een betrouwbare en VCA-gecertificeerde installateur te kiezen, zoals de installateurs van zonnepanelen leverancier Damsma Solar. Het is ook aan te raden om referenties van eerdere projecten van de installateur te vragen om inzicht te krijgen in hun ervaring en betrouwbaarheid.

Garantievoorwaarden van zonnepanelen en hun accessoires zijn een belangrijk detail om op te letten bij het kiezen van een installateur. Een installateur die goede product garantie biedt, toont vertrouwen in het geleverde werk.

Installatieproces van zonnepanelen in Purmerend

Het installatieproces van zonnepanelen is een zorgvuldige taak die begint met een uitgebreide analyse van de locatie. Tijdens deze analyse wordt bepaald hoeveel zonnepanelen er nodig zijn en waar ze het beste geplaatst kunnen worden.

Na de analyse wordt een helder ontwerp gemaakt met een duidelijke prijsopbouw. Daarna worden alle benodigde materialen geleverd en wordt het systeem compleet geïnstalleerd. Deze installatie wordt uitgevoerd door eigen, specifiek opgeleide monteurs van Damsma Solar. De installatie van zonnepanelen kan al in één dag worden gerealiseerd.

Na de installatie wordt het systeem aangesloten op een monitoringsapp waarmee de werking en opbrengst van de zonnepanelen gemakkelijk te volgen zijn. Met de Damsma Solar app kun je:

  • De prestaties van je zonnepanelen zien
  • Vergelijken met die van gisteren, vorig jaar of met je buren
  • Direct inzicht krijgen in de opbrengst van je zonnepanelen
  • De voordelen van je groene investering dagelijks ervaren.
Doe de subsidie-check
groene energie

Kosten en terugverdientijd van zonnepanelen

De kosten voor zonnepanelen in Purmerend variëren, maar gemiddeld bedragen ze €9.000 voor een huishouden van 2 volwassenen en 1 kind. Deze kosten zijn inclusief de aanschaf en installatie van de panelen. De kosten kunnen echter sterk variëren afhankelijk van factoren zoals het aantal zonnepanelen, merk en omvormers.

Toch zijn de kosten voor zonnepanelen in Purmerend een investering die zich op de lange termijn uitbetaalt. Dankzij de besparing op de energierekening en de waardestijging van het huis, is de investering in zonnepanelen meestal al binnen 5-7 jaar terugverdiend.

Daarbij wordt er sinds 2023 geen BTW meer gerekend op de aanschaf van zonnepanelen. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren op de totale kosten zonnepanelen. Met de gemiddelde jaarlijkse besparing van €1.143 door je eigen zonne-energie op te wekken, zijn de terugverdientijd en de financiële voordelen van zonnepanelen duidelijk.

Daarnaast is het goed om te weten dat de prijs van zonnepanelen in de afgelopen jaren is gedaald. Dit maakt het zonnepanelen kopen nu toegankelijker dan ooit.

Vergunningen en regels in Purmerend

In Purmerend is meestal geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel. Zo is een vergunning vereist als de zonnepanelen worden geplaatst op een monument of in een beschermd stadsgezicht.

Ook zijn er enkele regels voor de plaatsing van de zonnepanelen. Zo mogen zonnepanelen op een schuin dak niet uitsteken en moet bij plaatsing op een plat dak de afstand tot de dakrand even groot zijn als de hoogte van het paneel.

Bij twijfel over de vereiste vergunningen of regels, is het raadzaam contact op te nemen met de gemeente of je installateur. Het is altijd beter om vooraf duidelijkheid te hebben over eventuele regelgeving om eventuele problemen of vertragingen bij de installatie te voorkomen.

Damsma solar

Ook besparen? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Onze experts staan voor u klaar. Voer hieronder uw gegevens in.

Volledige naam*
e-mailadres*
Telefoonnummer *
Woonplaats *
Adres*
HUISNUMMER*
Postcode*
Inschatting jaarlijks energieverbruik*
Heeft u 1-fase / 3-fase? (VERPLICHT)*
Let op: Velden met een * zijn verplicht.
Bedankt voor uw inzending, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! er gaat iets mis. Controleer nogmaals uw gegevens
Wegens drukte en voorraad van offertes nemen wij tot 4 februari geen nieuwe offertes meer aan.

Klanten vertellen

Wij zijn erg trots op onze gemiddelde beoordeling van 9.7. Maar waarom zou u ons zomaar op ons woord geloven? Lees zelf wat klanten over Damsma Solar zeggen.

Bekijk alle reviews
Top ervaring, betreft aanvraag en plaatsen zonnepanelen

Vanaf de eerste aanvraag voor een offerte is de communicatie top! We werden steeds goed en tijdig bericht betreffende datum/tijd enz. De monteurs waren keurig op tijd en vriendelijk. Ze hebben goed werk geleverd en alles schoon achtergelaten. Er werd tijd genomen om onze vragen te beantwoorden. We raden Damsma zeker bij anderen aan!

A. Westzaan
10
Professionele aanpak van het gehele traject inclusief zeer nette na-service!

Vanaf het 1e moment verliepen de contacten tussen mij en de firma Damsma zeer klantvriendelijk en er werd echt meegedacht. De installatie ging voorspoedig en toen er bleek dat er een andere omvormer nodig was werd dit in het natraject ook erg goed opgelost. Niets dan positiefs over dit bedrijf.

Familie Pater Heerhugowaard
9