Het zonnige verhaal van Damsma Solar

Natuurlijk wilt u graag weten wie u op uw dak krijgt! Damsma Solar is een Noord-Hollandse onderneming, 100% gespecialiseerd in de installatie van zonnepaneelsystemen. Voor u houdt dat in: een compleet pakket aan dienstverlening, van realistisch advies tot en met service na de montage. Plus de zekerheid dat u uitsluitend producten van A-labels in huis haalt.

Even voorstellen

Wie zijn wij?

Als directie van Damsma Solar hebben wij de krachten van onze expertises gebundeld: techniek en financiële kennis. Deze vullen elkaar perfect aan. Samen zorgen wij ervoor dat u weet waar u aan toe bent en samen bewaken we de kwaliteit van onze producten en systemen. Ook letten we scherp op nieuwe, duurzame ontwikkelingen die nog meer rendement opleveren.

De taken van de binnen- en buitendienst worden feilloos aan elkaar gekoppeld. Dat begint met een passende offerte die altijd op maat wordt opgemaakt. Hiervoor gebruiken we de nieuwste software voor een correcte opbrengstberekening. Uw wensen nemen we hierin natuurlijk mee.

Wat we onderling hebben afgesproken en vastgelegd communiceren wij met onze installateurs van de buitendienst. Zij nemen alles vóór aanvang van de werkzaamheden nog een keer met u door. Op deze manier ontstaat er geen enkel misverstand tussen u en ons over de offerte en over de werkelijke installatie, inclusief de daarbij geoffreerde producten.

Neem contact op met onze experts

Onze monteurs

Wij werken alleen met teams van eigen monteurs en dat houden we graag zo. Hierdoor blijven de lijnen kort en kunnen we kwaliteit op hoog niveau garanderen. Afhankelijk van de omvang van de klus bestaan onze teams uit twee of drie vakmensen, altijd met een elektricien aan boord.

Onze werkplaats en kantoor

Damsma Solar is van oorsprong een Hoorns bedrijf, maar in 2019 zijn we verhuisd naar een grotere locatie in Heerhugowaard waar wij onze loods en kantoor bij elkaar hebben.

Ons werkgebied

Wij leveren en installeren zonnepanelen in een groot deel van Noord-Holland: Zaandam. Purmerend, Alkmaar, Hoorn en heel West-Friesland. Verder gaan we ook graag de dijken over naar klanten in  Friesland en Flevoland.

Hebben wij hiermee uw vertrouwen gewonnen? Neem dan contact met ons op voor een eerste adviesgesprek.

Adviesgesprek aanvragen
Damsma solar

6 redenen waarom Damsma Solar bij u past

Alles onder één dak

Damsma Solar maakt de overstap naar zonne-energie voor u zo gemakkelijk mogelijk. Wij regelen voor u dan ook het volledige traject: een offerte op maat in combinatie met een persoonlijk gesprek, de mogelijkheid van financieel advies, de levering van de zonnepanelen, het installeren van alle producten, duidelijke instructies en ondersteuning met de btw-teruggave. En natuurlijk leveren wij ook service en advies ná de installatie.

Persoonlijk advies bij u thuis

Hoe handig het ook is om zaken online te regelen, wij kiezen wij ervoor om persoonlijk bij u langs te komen. Op deze manier kunnen wij u een goed beeld geven van het proces en onze werkwijze, en horen wat uw wensen zijn. Wij nemen graag de tijd om te kijken wat bij u en uw levensstijl past en hoe u daarmee het optimale rendement behaalt. Zo weet u precies wie u in huis haalt en wat u van ons kunt verwachten.

Korte lijnen, vlotte communicatie

Damsma Solar werkt onafhankelijk en dus zijn de communicatielijnen kort. In de praktijk betekent dit dat uw vragen vrijwel direct worden beantwoord en eventuele problemen snel worden opgepakt. Geen wachtrijen aan de telefoon, ‘Voor de werkplaats, toets een 2’-meldingen of een anonieme telefoondienst; wij zijn altijd zelf uw aanspreekpunt.

Professioneel team

Het team van Damsma Solar is samengesteld uit ervaren installateurs op het gebied van zonnepanelen. Monteurs die weten hoe je een zonnepaneelsysteem veilig aanlegt volgens NEN1010-normen. Daarnaast zijn wij gecertificeerd voor het opmaken van een financieel plan om uw zonnepanelen te financieren. Ook kunnen we u ondersteunen bij administratieve zaken als de btw-teruggave.


Innovatieve mindset

Damsma Solar is gefocust op innovaties, waardoor we nu al een selecte groep van leveranciers in ons pakket hebben kunnen opnemen. DMEGC, AEG, Solar Edge, Goodwe en Van der Valk Solar Systems bijvoorbeeld. De ontwikkeling van zonnepanelen heeft een enorme stap voorwaarts gedaan wat betreft kwaliteit, onderhoud en levensduur. Wij spelen hier constant op in door de markt nauwlettend te volgen.

Hoge eisen en unieke garantie

Wij stellen hoge eisen aan onze leveranciers, zodat we garant kunnen staan voor de kwaliteit van onze producten. De kostprijs is daarbij niet allesbepalend; de garantieperiode op de levensduur en het vermogen van de producten is wel zo belangrijk. Is de fabrieksgarantie korter dan 15 jaar, dan vullen wij dat voor al onze producten standaard aan tot 15 jaar. Een unieke service waarover we u graag meer vertellen.

Van advies tot service

Onze Werkwijze

Persoonlijk advies

Onze adviseur en installateur komen langs om uw woonsituatie te bekijken, het dak op te meten en te luisteren naar uw wensen en verwachtingen. Ook kijken zij meteen of er schaduwvlakken zijn die het rendement negatief kunnen beïnvloeden. Dit kan een boom of een dakkapel zijn, maar ook een schoorsteen of pijpje. Met een speciaal softwareprogramma stellen wij zo een realistische schaduwcalculatie op. Dit is van belang voor het bepalen van het optimale aantal zonnepanelen en voor de keuze van omvormers en optimizers.

In het adviesgesprek komt verder aan de orde waar de omvormer komt te hangen en hoe de kabels worden getrokken. Zo krijgt u een volledig beeld van wat er gaat gebeuren.

Adviesgesprek

Controleren van het dak

Natuurlijk controleren we eerst de staat van uw dak voordat we de zonnepanelen gaan bestellen. De klus moet immers een veilig resultaat opleveren! Hierbij kijken we naar de algehele stevigheid van de constructie, maar zeker ook naar gebruikte dak- en isolatiematerialen. Deze moeten voldoende hittebestendig zijn, ook met het oog op uw brandverzekering.

Vraag onze experts

Installatie zonnepaneelsysteem

Een van onze installatieteams komt langs om de zonnepanelen te installeren. Elk team bestaat uit twee of drie vaste monteurs, met in ieder geval één elektricien. Als het nodig is, wordt in de meterkast eerst een nieuwe groep aangelegd.

Natuurlijk monteren we uw zonnepanelen stormvast op de onderconstructie. En ook op het punt van brandveiligheid nemen we maatregelen. Zo voorzien wij alle rails van een aardekabel vanwege het risico op lekspanning. Verder passen we beveiligde omvormers en A-kwaliteit stekkers toe. Tijdens de installatie houden onze medewerkers u op de hoogte van het verloop van de klus. Gemiddeld duurt het installeren van zonnepanelen een dag. Kost het meer tijd, dan hoort u dit tijdig.

Als de montage is afgerond, wordt de werking van het systeem door ons goed gecheckt. De installateurs werken alle bekabeling keurig weg en laten de werkruimte netjes achter zodra ze klaar zijn. Tenslotte maken ze voor de garantie foto’s van het systeem. Damsma Solar streeft ernaar om u zo weinig mogelijk te hinderen tijdens de installatie.

Meer informatie opvragen

Uitleg van de App

Na de installatie van de zonnepanelen volgt de oplevering van het systeem. Ook dit nemen wij serieus. Onze installateurs leggen u alle aanpassingen in de meterkast uit en laten u zien hoe u de omvormer kunt uitlezen. Hiervoor gebruiken we een eenvoudig te bedienen app.

Tenslotte overhandigt Damsma Solar u alle papieren en zorgen wij ervoor dat u op dat moment niet met vragen achterblijft. Voor vragen of onduidelijkheden die later komen bovendrijven, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij willen graag dat u goed begrijpt hoe het systeem werkt.

Aan de slag

Factuur en btw-teruggave

Vanaf 2023 is er voor particuliere huishoudens geen BTW teruggave meer en is de BTW op de zonnepanelen installatie 0%. De factuur ontvangt u dan ook kort na de installatie als alle werkzaamheden zijn afgerond.

Vraag onze experts

Service en garantie

Mocht u na de installatie toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Op deze service zit geen tijdslimiet. Ook voor de eventuele afhandeling van garantie-aanspraken zijn wij uw aanspreekpunt. Omdat producenten van zonnepanelen en andere materialen uiteenlopende garantietermijnen hanteren, hebben wij een eigen garantieregeling getroffen: Quality & Guarantee.

Op onze zonnepaneelsystemen geven wij standaard 15 jaar garantie, ook als de fabrieksgarantie korter is. Deze unieke garantie geldt natuurlijk alleen voor producten die onderdeel uitmaken van het volledige systeem. Bovendien moet het zonnepaneelsysteem voor 100% zijn geleverd, geïnstalleerd en opgeleverd door Damsma Solar. Ook mag er niet door een andere partij aan zijn gesleuteld. Heeft u hier vragen over? We leggen het u graag uit.

Stel uw vraag
Onze projecten
start met besparen

Benieuwd wat zonnepanelen
u opleveren?

Onze experts staan voor u klaar. Laat uw gegevens achter.