Optimizers

Ontdek alles over zonnepanelen, optimizers, omvormers, onze garantievoorwaarden en de financiële voordelen waar u gebruik van kunt maken.

Wat zijn optimizers?

Optimizers of Micro omvormers zijn slimme kastjes die achter elk zonnepaneel kunnen worden geplaatst. Een optimizer of Micro omvormer zorgt ervoor dat ieder zonnepaneel zijn eigen stroom opwekt en daarbij niet wordt beïnvloed door een ander zonnepaneel dat op hetzelfde moment minder energie opwekt. Hierdoor wordt uw zonnepanelen systeem maximaal benut. Wanneer er geen optimizers worden gebruikt, zijn alle zonnepanelen samen net zo sterk als het zwakst presteren de zonnepaneel, wat nadelige gevolgen kan hebben voor uw opbrengst.

Wat voegen optimizers of Micro omvormers toe aan uw zonnepanelen?

Of optimizers of Micro omvormers een toegevoegde waarde hebben voor uw zonnepanelen systeem is afhankelijk van de situatie. Als het dak volledig en de gehele dag in de zon ligt, hebben optimizers niet veel nut, om dat alle zonnepanelen dan al maximaal hun werk kunnen doen. Daarentegen zijn optimizers wél gunstig wanneer er een object in de buurt staat dat langere tijd van de dag schaduw geeft aan een of meerdere zonnepanelen. Hierbij kunt u denken aan een boom, dakkapel, schoorsteen of lantaarnpaal. Door het gebruiken van optimizers worden niet alle panelen hierdoor beïnvloed.

Wat kunt u zelf met optimizers of Micro omvormers?

Damsma Solar werkt uitsluitend met optimizers van SolarEdge of Micro omvormers van Enphase. Met dit bijzondere systeem kunnen wij na het installeren van het systeem elk zonnepaneel activeren op uw persoonlijke SolarEdge of Enphase account. Hierin kunt u zelf monitoren hoeveel elk zonnepaneel opwekt, hoeveel ze samen hebben opgewekt – per dag, per week, per maand of jaar – en of er storingen zijn bij een of meerdere zonnepanelen. Zodra er een storing is, krijgen ook wij bij Damsma Solar een melding, zodat wij dit samen kunnen oplossen en u er dus nooit alleen voor staat!

De layout waarop u uw eigen zonnepanelen kunt bekijken en hoeveel ze opleveren. Op de afbeelding is de totale hoeveelheid opgewekte stroom te zien 1 maand na de installatie.

Het dashboard/dehomepage van SolarEdge-monitoring. Hierop kunt u alle gegevens snel en kortaflezen, inclusief leuke nieuwtjes over de weersomstandigheden!


Wat zijn optimizers?

Optimizers zijn slimme kastjes die achter elk zonnepaneel kunnen worden geplaatst. Een optimizer zorgt ervoor dat ieder zonnepaneel zijn eigen stroom opwekt en daarbij niet wordt beïnvloed door eenander zonnepaneel dat op hetzelfde moment minder energie opwekt. Hierdoor wordt uw zonnepanelen systeem maximaal benut. Wanneer er geen optimizers worden gebruikt, zijn alle zonnepanelen samen net zo sterk als het zwakst presteren de zonnepaneel, wat nadelige gevolgen kan hebben voor uw opbrengst.

Wat voegen optimizers toe aan uw zonnepanelen?

Of optimizers een toegevoegde waarde hebben voor uw zonnepanelen systeem is afhankelijk van de situatie. Als het dak volledig en de gehele dag in de zon ligt, hebben optimizers niet veel nut, om dat alle zonnepanelen dan al maximaal hun werk kunnen doen. Daarentegen zijn optimizers wél gunstig wanneer er een object in de buurt staat dat langere tijdvan de dag schaduw geeft aan een of meerdere zonnepanelen. Hierbij kunt u denken aan een boom, dakkapel, schoorsteen of lantaarnpaal. Door het gebruiken van optimizers worden niet alle panelen hierdoor beïnvloed.

Wat kunt u zelf met optimizers?

Damsma Solar werkt uitsluitend met optimizers van SolarEdge. Met dit bijzondere systeem kunnen wij na het installeren van het systeem elk zonnepaneel activeren op uw persoonlijke SolarEdge-account. Hierin kunt u zelf monitoren hoeveel elk zonnepaneel opwekt, hoeveel ze samen hebben opgewekt – per dag, per week, per maand of jaar – en of er storingen zijn bij een of meerdere zonnepanelen. Zodra er een storing is, krijgen ook wijbij Damsma Solar een melding, zodat wij dit samen kunnen oplossen en u er dus nooit alleen voor staat!

De layout waarop u uw eigen zonnepanelen kunt bekijken en hoeveel ze opleveren. Op de afbeelding is de totale hoeveelheid opgewekte stroom te zien 1 maand na de installatie.

Het dashboard/dehomepage van SolarEdge-monitoring. Hierop kunt u alle gegevens snel en kortaflezen, inclusief leuke nieuwtjes over de weersomstandigheden!


start met besparen

Benieuwd wat zonnepanelen
u opleveren?

Onze experts staan voor u klaar. Laat uw gegevens achter.